Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Απάντησις σε κακόβουλα σχόλια

Η απάντησις αυτή αφορά

συζητήσεις που γίνονται  σε διάφορα μέρη, ότι οι επιτροπές που ανέλαβαν την ανέγερση του Αγίου Στυλιανού «έφαγαν τα λεφτά», σας το μεταφέρω όπως ειπώθηκε και μάλιστα από ανθρώπους που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το έλεγαν.

               Επειδή πρόκειται για σοβαρή κατηγορία θεώρησα σωστό να σας ενημερώσω από αυτή τη θέση για το πώς έχουν τα πράγματα.

               Η  ενημέρωση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα προέκυπτε τέτοιο θέμα.

              Α) κατ αρχάς το έργο το ανέλαβε ο Αρχιτέκτων Ναοδομος  κ. Νεκτάριος Αξιώτης  και ξεκινά  για την έκδοση αδείας μία σειρά μελετών, σχεδίων, στατικών, πυροπροστασίας, υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηχητικών εγκαταστάσεων,  τα συμβολαιογραφικά έξοδα και άλλα.

              Στη συνέχεια έγιναν χωματουργικές εργασίες με μειοδοτικό διαγωνισμό, έγινε ανάθεση στον κ. Αντώνιο Βουμβάκη  και έπεσαν οι βάσεις του ισογείου από τον κ. Δημήτριο Μυλωνά.

              Η αμοιβή των ανωτέρω ήταν μειωμένη λόγω της προσωπικής τους δωρεάς.

              Η ταράτσα του ισογείου για να καταλάβετε το μέγεθος του έργου θα είναι η νότια αυλή του Ιερού Ναού.

             Όλα αυτά πληρώθηκαν από τα χρήματα που εσείς προσφερατε,  επαναλαμβάνω και το τονίζω, δεν εκδόθηκε καμία άδεια δωρεάν όπως πολλοί ανεύθυνα λέγουν.             

             Β) Οι επιτροπές Ανεγερσεως και λέγω επιτροπές γιατί ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια, απαρτιζονται από αξιοσέβαστους πολίτες της πόλεως μας, μετά από πρόταση του πρόεδρου και το διορισμό τους από το Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη μας Καρυστίας και Σκύρου              κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

             Θεωρώ ότι αυτά τα ανεύθυνα σχόλια σπιλώνουν την μνήμη αυτών οπου έχουν φύγει από τη ζωή, Αντριάνας Παντελη και Αγγελικής  Μπουρνέλου και προσβάλλουν τις κυρίες:

             Φοφώ Πλατυμέση, Ευαγγελία Σέρελη,  Αικατερίνη Ορφανού, Άννα-Ζωή Σαντά-Θεοδώρου, Βασιλική Κυριαζοπούλου,  Χρυσούλα Κρίσιλια.

             Και τους κυρίους:

             Χαράλαμπο Δεληγιώργη, Αριστομένη Κονιστή, Ζαφειριο Τζαναβάρη, Γεώργιο Κουκουράκη, Δημήτριο Σταμπέλο, Ιωάννη Κόλλια

που έδωσαν χωρίς κανένα προσωπικό όφελος το καλύτερο τους εαυτό για τη συγκέντρωση των δωρεών και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Διαχειριστηκαν από το έτος 2000 που είχαμε ακόμη τη δραχμή έως το έτος 2017

ΕΣΟΔΑ: ……………………….……..Ευρώ          135.594,οο

ΕΞΟΔΑ:  …………………………..…Ευρώ          133.818,οο

 και  περίσευμα: …………………....Ευρώ               1.776,οο

Παραδόσαμε Μετρητά………….....Ευρώ               1.726,οο

Βιβλ. Καταθ. Ε.Τ.Ε. υπ’ αριθ. 371/29603389 με το ποσόν των 50,οο Ευρώ  

το οποίο περίσσευμα  πέρασε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 στον νέο πρόεδρο και τα νέα μέλη της Επιτροπής Ανεγερσεως του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού:

Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση, τις κυρίες: Αναστασία Χάλου, Δήμητρα Μόσχου.

            Και τους κυρίους: Γεώργιο Θεοδώρου, Χαράλαμπο Σιδέρη, Γεώργιο Πολυχρονίου, Δημήτριο Νόβα.

τους οποιους επίσης προσβάλλουν που υπεγραψαν και  παρέλαβαν το ταμείο.

            Σας πληροφορώ ότι τα έσοδα αυτά είναι το 13,5 τοις εκατό του προυπολογισμού Ανέγερσης του Αγίου Στυλιανού και αυτά με τιμές προ 20 ετών.

            Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χαράλαμπο Δεληγιώργη για τις υπηρεσίες του και τη συνεργασία που είχαμε ως ταμίας της Επιτροπής.

            Για όλα τα παραπάνω έσοδα και έξοδα υπάρχει βιβλίο πρακτικών με υπογραφές όλων των μελών, εγκριση και ευλογία  από τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη μας και μπλοκ αποδείξεων εσόδων και πληρωμών με τα ανάλογα παραστατικά.

            Καλούμε  ακόμη όποιον ή όποια έχει αμφιβολίες για την οικονομική διαχείριση της Επιτροπής  να προσέλθει και να ερευνήσει τα στοιχεία.

π. Πέτρος Κρίσιλιας